Σχετικά με εμάς

Οι Εκδόσεις Αστερόπη είναι ένας μικρός, ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2015 από τον Μίλτο Κουρμπόγλου, που αποφάσισε να μοιραστεί με το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό το πάθος του για τη φωτογραφία και την Ελλάδα.

Όραμα των Εκδόσεων Αστερόπη είναι η έκδοση πρωτότυπων και καλαίσθητων φωτογραφικών λευκωμάτων που, μέσα από τις εικόνες και τα κείμενα, θα μεταφέρουν στους αναγνώστες μια ξεχωριστή αίσθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τρόπου ζωής.

Φιλοδοξία μας είναι η προσέγγιση Ελλήνων αλλά και ξένων αναγνωστών που έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον: την αγάπη για την Ελλάδα, τη φωτογραφία και την τέχνη. Για τον σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με ταλαντούχους και καταξιωμένους συγγραφείς και καλλιτέχνες, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, ανησυχίες και στόχους μ' εμάς.

Την έκδοση βιβλίων δεν την αντιλαμβανόμαστε μόνο ως επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά, κυρίως, ως μια μοναδική πνευματική διαδικασία.

Σχετικά με εμάς

Ο στοχος μας

Να μετουσιώνουμε πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες σε βιβλία


Οι αξιες μας

Πρωτοπορια και δημιουργικοτητα

Πρωτοπορια και δημιουργικοτητα

Δεν αποσκοπούμε απλά στο να εκδίδουμε φωτογραφικά λευκώματα. Για εμάς κάθε φωτογραφικό λεύκωμα είναι ένα πολύπλοκο και απαιτητικό πνευματικό δημιούργημα που πρέπει να έχει δομή, ύφος και να διηγείται μια ξεχωριστή ιστορία. Το φωτογραφικό λεύκωμα είναι το μέσο με το οποίο επιδιώκουμε να εκφράσουμε υψηλά, και πολλές φορές ποιητικά, καλλιτεχνικά ιδεώδη.

Παθος για την τελειοτητα

Παθος για την τελειοτητα

Επιδιώκουμε την τελειότητα σε όλη τη διαδικασία της δημιουργίας των βιβλίων μας και, κυρίως, απολαμβάνουμε τη δουλειά μας.

Ομαδικο πνευμα

Ομαδικο πνευμα

Επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με δημιουργούς με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους και μοχθούμε με τη δουλειά μας να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.